TERUG

HOOGTIJ #71, What IIIF @ Corneroh

Twee interdisciplinair kunstenaars van de groep WHATIIIF: Daniëlle Davidson en Esmeralda Detmers onderzoeken de grenzen en mogelijkheden van theater en beeldende kunst om een verrassende theaterwerkelijkheid te creëren waarbij de toeschouwer de ruimte krijg om dit visuele verhaal zelf in te vullen.

Tekenen en schilderen is voor Danielle Davidson een manier om dichtbij haarzelf te zijn. Zij maakt schilderijen waarin zij met ruimtes werkt. Door haar regelmatig terug te trekken in haar atelier voor het maken van vrij werk kan zij zich blijven verbinden met het publiek bij grote events.

Esmeralda Detmers is werkzaam als theatermaker, docent en actrice. Zij heeft jarenlang ervaring met moeilijk bereikbare en kwetsbare doelgroepen o.a. straatkinderen in Roemenië, analfabeten immigranten, pubers en geïsoleerde ouderen. Samen met deze doelgroepen maakt Esmeralda krachtige tot de verbeelding sprekende voorstellingen.

WHATIIIF – International Interdisciplinary Improvisation Festival – heeft in Amsterdam, London, Gothenborg en Berlijn plaats gevonden, en was ook in Den Haag te zien tijdens HOOGtij #71, op 25 November.

Kijk hier voor meer over Danielle Davidson: danielledavidson.nl

Kijk hier voor meer over Esmeralda Detmers: esmeraldadetmers.nl

Kijk hier voor meer werk van Danielle Davidson: https://www.danielledavidson.nl/

TERUG