TERUG

HOOGTIJ #74, Kruimelcake

Catharine Cary schildert ruimte. Maar dit heeft zij niet altijd gedaan. Opgeleid als een diplomaat, werkte zij 10 jaar lang aan complexe stedenbouwkundige projecten in 45 landen over 3 continenten, voordat zij uiteindelijk naar Parijs verhuisde om te schilderen en te dansen. Zij is een van de oprichters van What IIIF – een onderzoeksfestival die zich bezig houdt met de vraag of performancekunst geregistreerd kan worden en of er een universele vocabulaire van de performance bestaat en verder op gebouwd kan worden.

Een zwevende installatie van film en improvisatie. Het uitgangspunt is een film van Sarah Blum en Catharine Cary – gefilmd in de zomer van 2014 in de heuveltoppen van Zuid-Frankrijk.
Spelend met filmachtig materiaal, projecties, licht en stem, heeft performancekunstenaar Catharine Cary in CORNEROH bewoond met haar energie, en hield haar improvisaties in een steeds veranderende sfeer van helder en experimenteel, onderzoek en geluk.

WHATIIIF – International Interdisciplinary Improvisation Festival – heeft in Amsterdam, London, Gothenborg, Berlijn en Rotterdam plaats gevonden, en was ook in Den Haag te zien tijdens HOOGtij #71, op 25 November.

Kijk hier voor meer informatie over Catherine Cary: https://catharinecary.wordpress.com/

Kijk hier voor meer informatie over What IIIF en hun archief: https://instantcomposition.com/

TERUG