TERUG

HOOGTIJ #76, Waterflows

Beeldend kunstenaar Daniëlle Davidson en Timara Zuijdwijk bewegend in een jurk van modeontwerper Henriette Visser hielden een live performance geïnspireerd door de veelheid van vormen van water.
Iedere 30 minuten was er een performance in beeld, geluid, beweging, inkt en water. Elk element was relevant en bracht een reactie teweeg, samen een verhaal verbeeldend.

Tekenen en schilderen is voor Danielle Davidson een manier om dichtbij haarzelf te zijn. Zij maakt schilderijen waarin zij met ruimtes werkt. Door haar regelmatig terug te trekken in haar atelier voor het maken van vrij werk kan zij zich blijven verbinden met het publiek bij grote events.

Henriette Visser is een modeontwerpster die al van kinds af aan gefascineerd was door de stoffen en materialen in de kast van haar moeder en grootmoeder. Zij speelt graag met kleuren, silhouetten, vormen, lijnen en materialen om unieke combinaties te creeëren die het beste in iemand naar boven halen. In ‘Waterflows’ dient het licht van de projecties en het verf van de kunstenaar als een extra materiaal voor het ontwerp van haar kostuum

Van ijs tot smeltwater, sijpelend water, stilstaand water, stromend water, borrelend kokend water, waterdamp. Water kolkt, stroomt, kabbelt, sijpelt, druppelt, lijkt soms stil te staan en is toch altijd in beweging.
Onder invloed van de maan ontstaat eb en vloed in het water van de zeeën. Regenbuien brengen soms veel te veel water, soms veel te weinig.
Water kan overweldigend en verwoestend zijn, diepe indruk maken. Het kan ook lieflijk kietelen, reinigen, dorst lessen. Waar water is kan leven ontstaan. Water zoekt altijd de makkelijkste weg, stroomt daar waar het naartoe kan of we willen of niet.
Water stroomt ook in ons.

Kijk hier voor meer over Danielle Davidson: danielledavidson.nl

Kijk hier voor meer over Henriette Visser: studiomosk.nl/

TERUG